Wysłany: 2010-07-30, 09:43 VI Rock Moto Festiwal - Jabłonowo Pomorskie
31.07.2010 (sobota)
Początek zlotu godz. 15.00 Rynek
15.30 Ruszamy!
Parada ulicami miasta.
Pokazy i konkursy - ul. Słoneczna przy Gimnazjum
Pole namiotowe i parking STRZEŻONY! - Stary Stadion
Koncerty - scena na Rynku
wystąpią:
Off the Cuff
Transporter
The Horsethieves
CORAL
Stoiska gastronomicze!
Dla motocyklistów darmowa grochówa i bezpłatne pole namiotowe,
z dostępem do natrysków, stoisko gastronomiczne na terenie pola
namiotowego, po koncercie ognisko.
Organizatorzy:
Urząd Miasta i Gminy, Miejsko-Gminny Ośrodek Kultury, ADACH
Kontakt: 0603-914-245 lub adach.orzech@interia.pl
nagłośnienie i oświetlenie: AVIS Brodnica
ochrona: D.B."CERBER" Spółka z o.o.
Główny sponsor: Urząd Miasta i Gminy
Sponsor medialny: Radio Pomorza i Kujaw
UWAGA!
Organizatorzy proszą wszystkich widzów, aby podczas pokazów
motocyklowych
zachowali szczególną ostrożność i stosowali się do zaleceń Policji
i Agencji Ochrony!
Parada
...jak zwykle - jazda rojem bez ładu i składu z przepychającymi się skuterowcami (ale mam na to sposób - zawsze jade na samym końcu więc mi żaden patafian pod koło nagle nie wjedzie).
Pokazy umiejętności
Szczerze powidziawszy byłem w głębokim szoku co wyprawiali szurki na skuterkach.
Przyszła kolej na cięższe maszyny. Jazdę na jednym kole jeszcze zdzierżyłem ale jak zaczęli inne tricki wyprawiać to byłem w szoku że robili to w "T-szertach" i spodenkach
przebieg wypadku
kolesiowi fajnie to wychodziło - podziwiam - ale do czasu (na zdjęciu widać że traci równowagę - ćwierć sekundy później przy-pier-dzielił baniakiem w asfalat (stałem 20 metrów dalej ale huk słychać było wyraźnie)
motocykl śmignął dalej przy_pier-dzielając w trybuny (szacun dla organizatorów za restrykcyjny wymóg by wszyscy stali za barierkami )
kres wędrówki motocykla był spektakularny
skutek jazdy bez ochraniaczy
nim doszedłem "koleżanki" zajęły się poszkodowanym - to mnie przeraziło najbardziej, gdyby koleś miał uszkodzony kręgosłup to po takiej pomocy mógłby zostać do końca życia warzywem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum