Pomny przeszłości i chcący zachować konsekwencję (vide "układ komunikacyjny"), domagam się przyznania panu burmistrzowi nagrody. Laur powinien się dotyczyć wzorowego utrzymania stanu barierek na mostach w mieście Brodnicy...kto by tam po barierkach chodził?, może pijaki jakieś (pijaków im mniej tym lepiej), ale to też nie w południe, ale w nocy, a barierka zawaliła się w południe...a te krwiożercze dziennikarze z tefałenu to jeszcze odszczekają swoje kłamliwe insynuacje ...a jak nie odszczekają, to pracy w naszym powiecie nie dostaną... oj uniosłem się nieco, ale kto to widział, żeby tak nastawać na burmistrza? wstydź się tefałenie podły, wstydź... tfu
_________________ "...a biezgriesznyh nie znajet priroda..." Bułat O.
W sobotę przejeżdżałem tamtędy rowerem, nie zważając na znak o dopuszczalnej masie. Nie zwalajcie więc (kawałka mostu) na biednego pontona, wszyscy mu dokopują, szczególnie te eunuchy... Zresztą jak pod mostem pływa ponton, to wierzymy że jest bezpiecznie i takie oderwanie nie jest poważną sprawą.
Teraz nasz znany Marian będzie mierzył się nie tylko z agresywnymi łabędziami, ale i z widownią spadającą wraz z mostem. Ale kto by się tak niepoważnymi sprawami przejmował...
tylko przez kupę lat ul. Zamkowa i Kościelna obsługiwały w większości ruch samochodów osobowych. kto wie, może i autobusy przez te 2 lata zrobiły swoje.
apropo tych autobusów. z racji tego że nie mam prawka do Torunia jeszcze właśnie pks-em psiocząc na to, że tracimy 10 min. na objechanie jeszcze raz miasta. już dawno temu cześć kierowców się wycwaniła i jak nie było innych aut ścinała 2 pasy ruchu albo zawracała na skrzyżowaniu wiejska, zamkowa, sądowa lub wjeżdżała w zamkową i zawracała na parkingu dla dostawców przy Kauflandzie lub jeszcze wjeżdżała w Mickiewicza i wjeżdżała w zamkową.
... a może to bardziej surowa zima pomogła... uszkodzenie jakieś było (może niegroźne), a większy i dłużej trwający mróz dokończył sprawę...
Pewnie jacyś biegli zostaną powołani, jeżeli sprawa trafiła do nadzoru budowlanego i może oni się dowiedzą co się stało poza tym, że most jest stary.
_________________ Roots, Radics, Rockers and Reggae
mnie bardziej zatrważa fakt, że most obejrzał "nieuzbrojonym" okiem inspektor nadzoru, powiedział "dawaj, dawaj, nie zawali się" i wszyscy jeżdżą, jak gdyby nigdy nic.
a co, jeśli roztopy wzbogacone pozimową solą spenetrowały także konstrukcję? przecież fasady z barierkami też wyglądały na zdrowe...
konstrukcje betonowe zwykle same prędzej sygnalizują, że się zawalą... w sensie 'rysują', nadmiernie uginają, pękają - zapowiedziana katastrofa. Nie słyszy się o obiektach żelbetowych, które runęły nagle.
_________________ Roots, Radics, Rockers and Reggae
a tak na poważnie jak wygląda sprawa z innymi betonowymi mostami prze Drwęcę. w jakim one są stanie i kto odpowiada za ich utrzymanie. no chyba, że miasto za wszystkie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum